Yacht Club


A BFYC az a kikötő, amiről címszavakban és röviden beszélni nagyon nehéz, egy klub ahová a hajósok a szó legszorosabb értelmében hazatérnek.

Nem egy gombamódra földből kinőtt giga-mega beruházás, szép lassan közös erőből, szívvel-lélekkel készült, megannyi harc, küzdelem árán és baráti biztatással, segítséggel. Ellentmondásos és sokoldolalú, egy kicsit otthonos, egy kicsit elegáns, egy kicsit luxus és egy kicsit tábor hangulatú. Már a neve sem érthető: Balatonfői Yacht Club … hol is van ez? Balatonkenese, ja ismerem – a Marina Port! És nem! Tihany felől jövet tovább kell hajózni, el a T-com mellett, ott húzódik a régi DRV kikötő szomszédságában. Koordinátái: N: 47° 01,36 E: 0,18° 07,75

A BFYC barátságosan és igazi vendégszeretettel várja a vízről érkezőket, jöjjenek akár túracélpontként több éjszakára, akár egy ebédre vagy egy jó kávéra. Behajózva a kikötőbe, az a megnyugtató tény fogad, hogy egyértelműen látszik, hol a vendéghely, azaz nem kell egy idegen helyen forgolódni, kérdezősködni, a kikötőmester pedig már ott is áll, hogy elkapja a kötelet.

A szezon ebben a kikötőben a Fridzsider kupával kezdődik, ahol a yardstick rendszer egy sajátos értelmezésének eredményeképpen két csoportra osztva vesznek részt a hajók, beépített hűtőszekrényes és hűtő nélküli kategóriában, jól megfér egymás mellett a Bavaria, a Jeanneau, a Nautic, a Balaton és a Sudár. A lényeg a hajózás. A szezon elején alulmaradtak pedig revansot vehetnek augusztusban a Kisfröccs kupán, ami így nyár végén már zsűrikímélő üzemmódú, hiszen a cél a kocsmában felállított kikötőszáj – egy zöld és egy vörös szalvéta között – ahol, a kiürített fröccsöspohár koppanása jelzi a befutás másodpercét.

A 2005-ben megnyitott szálloda pedig mindezt a hajós klubélményt biztosítja azok számára akik még csak ismerkednek, barátkoznak ezzel az életformával. A nyaraláshoz a gyönyörű díszletet a hajók adják és ha a strandolás már unalmas, a hotelszobához járó elektromos hajóval tett rövid partmenti kirándulások kalandja szinte mindenkiből egy csapásra hajóst varázsolnak. A nagyhajós élményre vágyódók, vitorlást bérelhetnek, sőt a klub hajósiskolájában a hajóvezetői engedélyt szerezhetnek.

Akiknek a vitorlázás túl kényelmetlen, akiket zavar a sok kötél, a folyton be-belobbanó vitorla, de imádják a Balatont és elkötelezettek a tó megóvása mellett, szeretnek túrázni és hamisítatlan hajósélményre vágyódnak, nos nekik készült a BFYC saját gyártású és tervezésű elektromotoros hajója. A gyönyörű yacht csöndes, igazi piknik és túrahajó, amivel megtehető akár a Kenese-Keszthely táv is egyetlen feltöltéssel, az uticél már csak a fantázián és a kalandos kedven múlik.

Kikötő, szálloda, étterem, hajógyártás – hajózás, barátok, hangulat, álmok. Az előbbiek tényszerűen felsorolhatóak, megfoghatóak az utóbbiakat már együtt tesszük hozzá. Önnel, Veled. Várunk!

A Kikötő Panzió & Gasztronómia Vitorlás Oktatás Elektromos Yachtok

Irány:  °
Hőmérséklet:
Páratartalom:
Szélirány:
Szélsebesség:
13 C°
95 %
0 °
9.72 km/h km/h

Készült magyarország kormányának támogatásával